Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Streda bude bez oblakov a slnečná

Teploty 18 až 23 stupňov C.

- Americké ministerstvo spravodlivosti v utorok rozhodlo, že spoločnosť Boeing môže byť stíhaná v súvislosti s dvoma veľkými haváriami svojich lietadiel 737 MAX z rokov 2028 a 2019, pri ktorých zahynulo dovedna 346 ľudí.

- Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena údajne kľúčovým zákonodarcom oznámila, že Izraelu plánuje poslať nový balík zbraní a munície v hodnote viac než miliardy dolárov.

- Francúzska Štátna rada odmietla v utorok nároky na dielo Mona Lisa, ktoré si robilo neznáme združenie tvrdiace, že zastupuje dedičov autora obrazu, renesančného maliara Leonarda da Vinciho.

- Sociálno-ekonomická situácia v okresoch Prievidza a Partizánske a návrhy na jej zlepšenie budú primárnou témou stredajšieho výjazdového rokovania vlády v Handlovej.

- Rusko musí zaplatiť za obnovu toho, čo šéf Kremľa Vladimir Putin zničil na Ukrajine, vyhlásil v utorok americký minister zahraničných vecí Antony Blinken počas svojej návštevy Kyjeva.

- Kanadskí hokejisti zdolali vo svojom treťom zápase v pražskej A-skupine MS Rakúsko 7:6 až po predĺžení.

- Hokejisti Francúzska zvíťazili vo svojom treťom zápase v B-skupine na MS v Ostrave nad Poľskom 4:2 a urobili dôležitý krok v boji o udržanie sa v elitnej kategórii.

- Britský kráľ Karol III. v utorok predstavil svoj prvý oficiálny portrét dokončený po svojej korunovácii.

- Útoky ruskej armády na centrum mesta Charkov na severovýchode Ukrajiny si v utorok vyžiadali 20 zranených vrátane troch detí, informovala britská stanica BBC.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere dňa venovali novele zákona o ochrane prírody a krajiny. Plénum sa jej venuje v skrátenom legislatívnom konaní.

- Červený kríž vnímam ako spoločenstvo, ktorého základnou hodnotou je ľudskosť. Na sociálnej sieti to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová, ktorá v utorok v Prezidentskom paláci prijala členov Slovenského Červeného kríža (SČK).

- Vo veku 89 rokov zomrel bývalý riaditeľ Správy Tatranského národného parku (TANAP), pedagóg a publicista Ivan Vološčuk.

- Vo veku 92 rokov zomrela kanadská spisovateľka a nositeľka Nobelovej ceny za literatúru Alice Munroová, prirovnávaná často k ruskému klasikovi a majstrovi poviedkového žánru Antonovi Čechovovi

- Hokejisti Lotyšska zvíťazili nad Kazachstanom 2:0 v utorňajšom zápase slovenskej B-skupiny na MS v Ostrave.

- Na mieste bývalého futbalového ihriska na Popradskej ulici v utorok slávnostne otvorili Národné tréningové centrum (NTC) Košice.

- Na Pamätník holokaustu v Paríži neznámy páchateľ v noci na utorok namaľoval grafity v podobe červených dlaní.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR sa opäť vrátili k novele zákona o Fonde na podporu umenia. Do diskusie v treťom čítaní sa prihlásili traja opoziční poslanci za PS.

- Dvojdňové rokovania ministrov financií eurozóny (Euroskupina) a EÚ (Ecofin) sa z veľkej časti venovali téme konkurencieschopnosti a budovania únie kapitálových trhov. Po skončení rokovaní to uviedol minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD).